De ce noi?

Noi suntem Elena si Ionut si va vom fi gazde pe parcursul șederii voastre la noi ! Ne straduim sa va faceti sa cunoasteti Delta Dunariii in adevaratul sens. De aceea punem accent pe abordarea responsabilă a acestei experiențe. Ghizii noștri sunt parte din familie si sunt certificaţi profesional.

 

EXCURSIILE NOASTRE
Din pacate in Delta Dunarii, de prea multe ori, turismul se face fără niciun pic de respect fata de natura, păsări, animale. Deși știm ca, poate, nu e la fel de profitabil, preferăm ca excursiile noastre sa se desfășoare in liniște, cu un număr limitat de turisti. Cu noi nu veți face raliu pe canalele Deltei, ci veți admira frumusețile naturii într-un ritm încet, fără zgomot pentru că așa e abordarea responsabilă față de Delta. Desigur, exista porțiuni unde excursia cu barca va fi mai rapidă, de exemplu pe canalul navigabil. Dar, odata ajunsi pe lacuri si canale inguste, prioritatea noastra este ca voi sa va bucurati de sunetul naturii, al pasarilor. În excursiile noastre nu poluam fonic Delta prin muzica tare la difuzoare! Lăsăm natura sa cante si sa va incante!Excursie la Mila 23 via lacuri si canale (aproximativ 6 ore)
Odată ajunși la noi, seara vom face planul pentru a doua zi. Vom stabili împreună traseul excursiilor in funcție de ce va doriti sa experimentați. satul nostru are avantajul ca este situat in inima Deltei Dunarii, ceea ce ne da posibilitati foarte variate de a explora întreaga Delta. Cele mai apreciate excursii sunt către satul Mila 23, navigand si explorand lacuri si canale pe parcursul traseului. In apropierea noastra sunt lacuri foarte multe, precum Bogdaproste, Trei Iezere, Radacinos, Eracle si multe altele. Satul Mila 23 e locul care a dat zeci de campioni olimpici, mondiali si europeni la caiac canoe, cel mai cunoscut fiind Ivan Patzaichin. Ne vom plimba prin sat si putem sa ne delectam cu un pranz traditional delicios, preparat de doamnele din sat.Excursie Apus in Delta Dunarii (aproximativ 2 ore)
O alta excursie memorabilă este sa admiram un apus de soare in apropierea satului nostru. Noi știm cele mai bune locuri pentru a face acest apus de soare de neuitat. Excursia durează aproximativ doua ore si va va da ocazia unor fotografii foarte spectaculoase. Nu ne laudam, dar de foarte multe ori, odată ajunși pe lacul Cuibul cu Lebede pentru a admira apusul, pelicanii sau alte păsări răspund "prezent" la apel, iar noi vom manevra barca in așa fel incat gratioasele păsări sa se afle in obiectivul aparatului foto !
 Excursie la Pădurea Letea (aproximativ 7-8 ore)
O experiența deosebita in Delta este, fara indoiala, Pădurea Letea, care a fost odata, fundul Mării Negre. Navigam până in satul Letea pe canale înguste pline de nuferi (mai ales de la sfarsit de mai) , admiram multe specii de păsări precum pelicani, egrete, cormorani, starci, rate, corcodei si foarte multe altele. Ajungem in izolatul sat Letea, iar de acolo facem o excursie cu caruta trasa de cai până ajungem la pădure. Ghidul nostru  va va explica tot ce e de aflat despre acest loc unic din Romania. Veți putea admira stejarii seculari si uriașele dune de nisip. După aceasta drumetie prin pădure, putem lua un pranz traditional la o pensiune din sat. Pe drumul de întoarcere către Crisan, vom urma un alt traseu pentru a descoperi si mai multe locuri frumoase ale Deltei.
Excursie la varsarea Dunarii in Marea Neagră (aproximativ 6 ore)
Dunărea izvorăște din Munții Pădurea Neagră din Germania si, după ce traversează multe tari, intra in Romania. După o alta călătorie de sute de kilometri,  se varsă in Marea Neagră. Noi va putem oferi aceasta experiența deosebita. In funcție de condițiile de vreme, putem intra in mare si ne putem apropia de Insulă K, o insula unde foarte multe păsări si-au facut cuiburile. O priveliste spectaculoasa e cu epava unei nave eșuate, ocazie excelentă pentru fotografii ! Vizităm si orașul Sulina cu cele trei faruri ale sale si veți afla cum suprafața Deltei se mărește fara incetare. Cel mai vechi Far se afla acum mult in interiorul orașului si il putem vizita. O atracție a Sulinei e Cimitirul Maritim unde mai mult de 30 de diferite nationalitati își afla somnul de veci. Printre cei ce odihnesc la Sulina sunt foarte mulți marinari britanici, francezi, chiar si un pirat grec. Ghidul nostru va va istorisi despre toți aceștia. O excursie la Sulina nu ar fi completa fara cateva ore de soare pe plajă Sulina. Nu atat de sălbatică precum era in urmă cu decenii, paja Sulina este o atracție cu siguranță. Nisipul este extraordinar de fin si niciodată nu veti avea senzatie de aglomeratie extrema. Doua- trei taverne pe plaja va vor potoli foamea si setea. După cateva ore de relaxare ne întoarcem la Crisan.
 Desigur, opțiunile in Delta sunt aproape nesfarsite, iar împreuna vom decide cele mai bune excursii pentru voi.

 

 

De ce noi?

Tripadvisor

Follow us on