Delta Dunării

Delta Dunarii este cel mai tanar si in continua expansiune teritoriu al României. Delta se extinde in fiecare zi datorită sedimentelor aduse de fluviul care se varsă in Marea Neagră.

Dunărea izvorăște din Munții Pădurea Neagră din Germania si, după o călătorie de mii de kilometri, se varsa in Marea Neagră. Așa s-a format Delta Dunarii, singura arie naturală din Romania inclusă in patrimoniul mondial Unesco încă din anul 1990. Suprafața Deltei Dunarii este de aproximativ 5700 kilometri pătrați, ceea ce inseamna aproape 3% din suprafața României.

 Delta este un labirint de lacuri si canale înguste de o sălbăticie fermecătoare si este a treia Delta ca mărime din Europa si a 22-a din lume.  În Delta sunt peste 330 de specii de păsări, făcând din delta un loc perfect pentru pasionatii de birdwatching. aproape jumătate din speciile de păsări ale Europei pot fi admirate in Delta Dunarii. 130 de specii de păsări sunt migratoare, iar spectacolul oferit in perioadele de migrație din primăvara sau toamna, este cu adevărat fantastic. Pelicanii sunt, fara indoiala, cele mai spectaculoase păsări din Delta si se estimeaza ca numărul lor depășește 20 de mii de exemplare. În Delta găsim si alte specii de păsări, precum  rațe și gâște, stârci, egrete, lebede, cormorani, pescăruși etc. Tot in Delta se găsește si cea mai mare suprafață compactă de stuf din lume.

 Cea mai buna perioada de a explora Delta Dunarii începe din luna mai si până in septembrie. Lunile mai si iunie sunt cele mai spectaculoase pentru ca natura invie, temperaturile nu sunt foarte ridicate, iar faimosii tantari nu sunt încă prezenți. În plus, lacurile si canalele sunt invadate de nuferi, iar păsările spun toate "prezent". Lunile iulie si august sunt mai călduroase, dar au avantajul ca șansele de ploaie sunt foarte reduse. Tantarii sunt prezenți doar cate doua ore dimineața si, la fel, seara. Desigur, cel mai bun mod de a explora Delta Dunarii este cu barca. Cu noi, excursiile cu barca in Delta nu sunt doar o deplasare anostă, ci o adevărată descoperire a acestui minunat loc. Ghizii noștri sunt specializati in ornitologie si cunosc in de-amanunt Delta. Cu noi, veți experimenta cu adevărat ce inseamna Delta: respect si iubire pentru natura!

 

Delta Dunării

Follow us on